top of page

Reinventarea alimentației la seniori

Updated: Jun 27, 2023

Vârstnicii devin pionieri ai unui stil de viață sănătos și sustenabil cu ajutorul proiectului Climato Sfera și Andreea Grecu de la Tastebazaar.ro.

La al doilea atelier al proiectului susținut de Asociația Climato Sfera, seniorii de la Niciodată Singur au aprofundat avantajele alimentației bazate pe plante pentru sănătatea lor și a mediului înconjurător. În cadrul evenimentului, aceștia au degustat preparate făcute chiar de ei sub îndrumarea bloggerului culinar Andreea Grecu de la Tastebazaar, iar la finalul atelierului au primit și un pachet de alimente inedite pentru a experimenta acasă.


Dacă la prima ediție a acestui proiect, prof. dr. Corina Zugravu, medic nutriționist, a explicat importanța alimentației în îmbunătățirea calității vieții, de data aceasta seniorii au avut ocazia să se împrietenească cu rețetele alese de Andreea pentru alimentele din pachet. Supa de linte cu mangold, bomboanele de ovăz cu migdale și curmale, cât și budinca de chia cu lapte vegetal și fructe au fost rețetele vedetă ale zilei.

Andreea Grecu este blogger culinar la Tastebazaar.ro de mai bine de 10 ani, inspirând cu rețetele sale peste 100.000 de urmăritori. Ea a câștigat simpatia seniorilor povestind cum a început să gătească încă din copilărie în bucătăria bunicilor săi. Prima rețetă aleasă pentru atelier, o budincă de chia, a fost pregătită de seniori sub îndrumarea ei.


Foarte tare mi-a plăcut experiența. Toți participanții au fost receptivi, implicați și încântați”; (...) “unii au spus că a fost prima oară când au mâncat supă de linte”, a spus Andreea după eveniment.


Pe parcursul următoarelor 3 luni, participanții vor avea ocazia să împărtășească experiența lor cu alimentele din pachet pe un grup de WhatsApp, iar la sfârșitul fiecărei luni, aceștia vor mai participa la alte ateliere organizate la Centrul de Socializare Niciodată Singur, unde vor fi invitați speciali din domeniul culinar.


“Prin feedback-ul primit în acest proiect pilot, vom învăța să adaptăm pachetele la preferințele participanților. Ne dorim să atragem noi sponsori pentru extinderea proiectului atât la nivel local, cât și național.” a declarat Romain Couderc, membru fondator al Asociației Climato Sfera.


“Noi suntem ceea ce mâncăm, asta trebuie să înțelegem cât mai devreme. Eu am înțeles mai târziu.” Aura Ciobanu, 77 ani participant.



bottom of page