top of page

ReGeNeR*eat oferă alimente nutritive și prietenoase cu mediul vârstnicilor de la Niciodată Singur

Updated: Jun 27, 2023


Asociația Climato Sfera în parteneriat cu Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și profesor dr. Corina Zugravu, încep un proiect premiat în cadrul inițiativei IdeaLab, cu scopul promovării alimentației sustenabile și nutritive către seniorii din România.


Studiile arată ca micronutrienții sunt frecvent deficitari în alimentația modernă iar acest lucru se manifestă cu o amploare mai mare la seniori. În același timp, producția alimentară contribuie la 26% dintre emisiile cu efect de seră la nivel global. Obiectivul nostru este de a aduce alimente nutritive și cu amprentă de carbon redusă către seniorii beneficiari ai programelor asociației Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor. În această fază pilot, proiectul va fi implementat în București, cu ambiția de a fi extins ulterior în toată țara.


Lansarea campaniei a avut loc Vineri, 7 aprilie la Centrul de Socializare Niciodată Singur, cu 25 de vârstnici într-un atelier colaborativ în care prof. dr. Corina Zugravu, medic nutriționist, a prezentat sfaturi practice pentru a îmbunătăți calitatea vieții prin alimentație. În a doua parte, participanții au degustat mai multe preparate cu alimente selectate special pentru profilul lor nutrițional.


Pe 28 aprilie, al doilea atelier va familiariza vârstnicii cu rețete pentru alimentele selectate. La sfârșitul atelierului, fiecare participant va primi un pachet cu alimente și un ghid pentru pregătirea rețetelor.



“Provocarea noastră principală este ca până la final, seniorii să se împrietenească cu alimentele nutritive și sustenabile, care pot fi uneori un pic mai neobișnuite precum: drojdia nutrițională, semințele de chia sau amarantul.” a declarat Romain Couderc membru fondator al asociației Climato Sfera, adăugând „Niciodată Singur, care are o experiență deosebită în a relaționa cu vârstnicii, va fi un mare ajutor”.


Deoarece nutriția este o componentă cheie a sănătății și calității vieții lor, pachetele cu alimente vor fi bogate în micronutrienții care tind să le lipsească, și vor fi oferite timp de 3 luni, la finalul fiecărei luni calendaristice. Selecția alimentelor este făcută cu Corina Zugravu pentru partea nutrițională, împreună cu specialiștii de la Climato Sfera pentru a asigura o amprentă de carbon scăzută.

40 views0 comments
bottom of page