top of page

Alimentația nutritivă aduce beneficii seniorilor și promovează o stare de bine

Seniorii de la Niciodată Singur continuă să alfe informații despre alimentația nutritivă și se bucură de rețete noi și simple ce pot fi gătite cu ușurință acasă.

În al treilea atelier nutritiv, RGNR*eat, susținut de Asociația Climato Sfera, seniorii de la Niciodată Singur au aflat rețete noi și nutritive, au aprofundat cunoștințele despre alimentația pe bază de plante și au făcut conștință cu alimente noi și beneficiile acestora pentru sănătate, dar și pentru mediu, având o aprentă de carbon redusă.


Alături de Alina Dragne, blogger culinar la delicii.com, seniorii au degustat o rețetă de brownie fără coacere pe bază de curmale și năut și au pregătit împreună un “sandviș curcubeu” cu dip de linte, legume și salată de kale. Rețetele au fost apreciate pentru gust și ușurința de preparare.


Alina Dragne este pasionată de gătit încă din copilărie, când mâncărurile familiei o îmbiau la masă. Pentru ea mâncarea este un mod de a aduce oamenii împreună și e pasionată să experimenteze și să încerce mereu lururi noi în bucătărie. Este blogger culinar la delicii.com, unde prezintă rețete pline de culoare și gust.

Participanții au primit un ghid cu rețetele prezentate și un pachet de alimente pentru a încerca aceste rețete acasă dar și altele noi. Pachetul de la atelierul trei au inclus atât alimente cu care erau familiarizați la primele două ateliere dar și ingrediente noi. Astfel, în pachet au putut regăsi ovăz fin, linte roșie, hrișcă încolțită deshidratată, năut, semințe de chia, semințe de susan, drojdie nutrițională, varză kale și ulei de in.


La prima ediție, participanții au fost introduși conceptelor de alimentație sănătoasă și prietenoasă cu meniul alături de prof. dr. Corina Zugravu, medic nutriționist, și au putut degusta rețete inedite. În cadrul celui de-al doilea atelier au avut ocazia să aprofundeze, și să încerce rețetele propuse de bloggerul culinar Andreea Grecu, de la Tastebazaar.ro. Supa de linte și budinca de chia au fost printre preferatele seniorilor care au încercat rețetele și acasă.


53 views0 comments

Comments


bottom of page