top of page
pelicam 4.jpeg

Pelicam

Festival Internațional de Film despre Mediu și Oameni

Despre Pelicam

Festivalul Pelicam este singurul festival internațional de film din România dedicat mediului înconjurător. Pelicam popularizează tema mediului inconjurator și contribuie la creșterea gradului de consciențizare a publicului larg (atât copii cât și adulți) din România față de tema această.

Pelicam organizează proiecții de film și alte evenimente dedicate mediului inconjurator (discuții, dezbateri, workshopuri, concerte, expoziții etc.).

 

Climatosfera x Pelicam

Climatosfera organizează vizionarea filmelor din cadrul festivalului Pelicam în școlile și universitățile din România. Această activitate este perfectă pentru a crește gradul de conștientizare al studenților despre schimbările climatice, cât despre și alte subiecte de importanță socială.

 

Cum se desfășoară activitatea:

Pasul 1: Alegeți o tema dintr-o selecție de aprox. 450 de filme.

Pasul 2: Stabilim de comun acord ora și ziua activității.

Pasul 3: Conform programului stabilit, un reprezentant al echipei noastre vine la școala Dvs cu filmul și dacă este cazul, cu echipamentele necesare proiecției.

Pasul 4: Activitatea presupune vizionarea filmului și la final, o dezbatere despre subiectul abordat astfel încât să deschidem o discutia cu studenții asupra noile perspective aduse de film și fie provocați la un studiu mai amănunțit al acestuia.

Contactează-ne pentru mai multe informații despre cum poți organiza activitatea proiectului Pelicam la tine în școală sau universitate!

Pelicam1.jpeg
pelicam photo.jpeg
pelicam 6.jpeg
pelicam 2.jpeg
Pelicam International Film Festival.jpeg
Pelicam2.jpeg

Sponsori și parteneri

parteneri_pelicam_2.png

Coordonatorii proiectului

Benjamin Ribout.jpeg

Benjamin Ribout

bottom of page